dinsdag 21 mei 2013

Opvallend; Familieproblemen in Amerika





#10  Materialisme

Bezit en en status zijn belangrijker dan familiegeluk.

#09  Balans tussen werk en familie

Er wordt door de crisis druk gelegd op energie investeren in de baan van de ouders, waardoor er minder tijd besteed wordt in de familie.

#08  Negatieve media invloed

Het groeiende aantal destructieve foto's en slecht taalgebruik van internet wordt overgenomen door kinderen.

#07  Gebrek aan communicatie

Ouders en kinderen staan ver van elkaar af. De communicatie bestaat uit ouders die hun kinderen vertellen wat ze moeten doen en niet luisteren.

#06  Financiële druk

Door de hoge schulden heerst er een vorm van depressie in huis.

#05  Geen discipline

Er wordt niet meer respectvol met elkaar omgegaan op scholen, in religieuze kringen en thuis.

#04  Geen vaderfiguur

Zonder vaderfiguur zoeken jongeren in verkeerde mannen hun rolmodel.

#03  Drukte

Omdat ieder gezinslid aan verschillende activiteiten meedoet, blijft er geen 'family time' over.

#02  Scheiding

Door de overvloed van scheidingen eindigen meer kinderen in gebroken gezinnen. Kinderen voelen zich vaak bij één of beide ouders niet meer thuis.

#01  Anti-christen cultuur

De traditionele waarden van het geloof worden meer en meer weggenomen.


Nu moet ik zeggen dat ik het zelf met een hoop van deze dingen eens ben. Er zijn veel ouders die tijdens het opgroeien van hun kind(eren) ineens meer tijd voor zichzelf willen en zoveel aandacht aan zichzelf besteden dat het gezin hier inderdaad onder lijdt. De balans tussen werk en familie wordt natuurlijk niet goed verdeeld wanneer beide ouders een carrière najagen. Gebrek aan communicatie, depressies, scheidingen en geen vaderfiguur hebben lijken mij ook logische problemen binnen het gezin.


Amerika versus Nederland


Maar het grote verschil tussen ons en de Amerikanen is toch wel het geloof. Waar de Amerikanen hier nog veel waarde aan hechten en bang zijn dat het geloof verdwijnt, is het bij ons al grotendeels weg. Wij vinden het juist belangrijk om vrijheid van religieuze overtuiging te hebben en om als familie elkaar te steunen en te voorzien van nieuwe inzichten.
De overige 9 punten zijn naar mijn mening wel redenen om het gezinsleven wat op te vrolijken. Leg dus elke maand wat geld opzij en ga weer eens lekker op vakantie met z'n allen. Als familie heb je elkaar nodig, dus steek er wat meer tijd in!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten